O posibilitate cu multe aspecte interesante si avantaje
economice
Ideea nu e chiar asa bizara daca ne gandim ca in prezent in
lume se gatesc peste 1900 de specii in diferite faze de crestere: oua, larve, crisalide,
adulti. Printre cele mai consumate se
numara specii de lacuste, greieri, termite, insecte acvatice. Europenii stramba
din nas a scarba dar uita ca E120, colorantul rosu carmin pe care il gasim in
numeroase produse industriale este extras dintr-o insecta.
Proteinele
din insecte sunt nobile , costa putin, cu un factor de conversie maxim.
O crescatorie de lacuste sau greieri consuma o cantitate de
hrana de opt ori mai mica decat cea a
unei bovine pentru a produce aceeasi cantitate de proteine. De asemeni se economiseste
apa si scade considerabil emisia de gaz
de sera.
Cresterea insectelor ca sursa proteica poate reprezenta o alternativa interesanta la proteinele
clasice.
Produsul obtinut
|
Cantitatea de hrana necesara
|
1 kg insecte
|
1,7 kg
|
1 kg pui
|
2,5-3kg
|
1kg pui de tara
|
6 kg
|
1 kg porc crescut liber
|
8 kg
|
1 kg vita
|
6 kg
|
1 kg vita crescuta la pasune
|
10 kg
|