Insecte la pranz sau la cina?






O posibilitate cu multe aspecte interesante si avantaje economice

Ideea nu e chiar asa bizara daca ne gandim ca in prezent in lume se gatesc peste 1900 de specii in diferite faze de crestere: oua, larve, crisalide, adulti. Printre cele mai consumate  se numara specii de lacuste, greieri, termite, insecte acvatice. Europenii stramba din nas a scarba dar uita ca E120, colorantul rosu carmin pe care il gasim in numeroase produse industriale este extras dintr-o insecta.
Proteinele din insecte sunt nobile , costa putin, cu un factor de conversie maxim.
O crescatorie de lacuste sau greieri consuma o cantitate de hrana de opt ori mai mica decat  cea a unei bovine pentru a produce aceeasi cantitate de proteine. De asemeni se economiseste apa si  scade considerabil emisia de gaz de sera.
Cresterea insectelor ca sursa proteica poate reprezenta  o alternativa interesanta la proteinele clasice.

Produsul obtinut  
Cantitatea de hrana necesara
1 kg insecte
1,7 kg
1 kg pui
2,5-3kg
1kg pui de tara
6 kg
1 kg porc crescut liber
8 kg
1 kg vita
6 kg
1 kg vita crescuta la pasune
10 kg