Ghimbirul analgezic mai bun decat aspirina si ibuprofenul


Sunt multe proprietăți terapeutice ale ghimbirului : excelent remediu pentru greata , antiviral , digestiv , antioxidant etc. De asemeni trateaza durerea cu efecte chiar mai bune decat aspirina , ibuprofenul și naproxenul .

Cercetatorii de la Universitatea din Georgia au efectuat un studiu in acest sens la care au participat 74 de studenti impartiti in trei grupuri . Rezultatul acestui studiu a aratat ca ghimbirul are un efect analgezic mult mai  puternic decat  calmantul  chimic . Autorul studiului Chris Black ,  profesor de kinetoterapie  la Georgia University , spune :studiile confirmă faptul că ghimbirul este un antiaeging -anti inflamator , care blocheaza enzima pe care o blocheaza  aspirina , ibuprofenul , naproxenul  dar fără efectele  secundare nocive , ale medicamentelor alopate .

Cercetatorii au impartit cei 74 de subiecti  în trei grupe  și le-au  dat: la un grup  ghimbir crud , la altul  ghimbir încălzit si la altul placebo . Cele două grupuri care au folosit ghimbir , după un exercițiu fizic au manifestat  dureri musculare cu 25% mai puțin , comparativ cu pacientii care au primit placebo .