Bicarbonatul de sodiu: remediu pentru cancer?NaHC03
Bicarbonatul de sodiu
Saptamina trecuta s-a share-uit pana la plictiseala o postare care suna cam asa: remediul cancerului e in bucataria ta, doctorii nu il recomanda pentru ca e prea ieftin..nu am pretentia ca e mots à mots, dar aproximativ. Pe urma am vazut ca postarea venea de pe un site de bucate, culinar. Deci dupa reclamele tv, e rindul masterchef-ilor  sa ne trateze de cancer cu formule tip reteta de bucate in care veti folosi in doze precise bicarbonat, apa, lamiie si nu mai stiu ce( recunosc bucataria nu e punctul meu forte).

De unde si pina unde ideea?

Bicarbonat de sodiu , este promovat de către unii practicieni ca alternativa in tratamentul cancerului . Acest lucru  se bazeaza pe teoria ca boala ar fi cauzata de o formă de infecție cu o specie de drojdie pe  care bicarbonatul de sodiu, o poate ucide. Această afirmație nu este susținută de știință sau de dovezi clinice și  nu este acceptata nici de  Microbiologie nici de oncologie .

Bicarbonat de sodiu este utilizat ca un tratament convențional pentru tulburări în care sângele este prea acid . De asemenea, este folosit ca un remediu over-the-counter pentru arsuri la stomac .Prezentare generală

Dovezile științifice disponibile nu suporta teoria conform careia cancerul este cauzat de infectia cu un tip de ciuperca saprofita cunoscuta sub numele de Candida albicans . De asemenea, dovezile științifice disponibile nu sprijină ideea ca bicarbonatul de sodiu functioneaza ca un tratament pentru orice formă de cancer sau ca infectiile cu fungi se vindica prin bicarbonat . Există dovezi substanțiale , însă, că aceste afirmații sunt false Bicarbonatul de sodiu poate fi  utilizat în doze corespunzătoare ca tratament conventional in unele afectiuni, dar asta sub supravegherea practicianului. 
Doze mari pot provoca probleme grave si chiar moartea .

Cum s-a ajuns la ideea folosirii bicarbonatului in tratarea cancerului?

Bicarbonat de sodiu este promovat de către unii practicieni ai medicinei holistice , în special Dr. Tullio Simoncini , ca un remediu pentru toate tipurile de cancer . Această afirmație este făcută pe mai multe site-uri Web , în videoclipuri pe care Dr. Simoncini le-a postat pe Internet , și într-o carte scrisă de Dr. Simoncini .
Bicarbonatul  de sodiu este dat pacientilor pe  gura ( oral ) sau   intravenos.
Este de asemenea folosit intraarterial, pentru tratarea formelor de cancer al sangelui .

Care este istoria din spatele acestor pratici ?

Principalul susținător al bicarbonatului de sodiu ca  tratament alternativ al cancerului este Tullio Simoncini , MD . Informațiile din  internet descriu cum Dr. Simoncini a ajuns la concluzia că boala este cauzată de Candida albicans și poate fi vindecata cu bicarbonat de sodiu . Succesiunea evenimentelor  nu este descrisa în detaliu .

Ce trebuie sa stiti


Dr. Simoncini a folosit tratamente nefondate pentru cancer  timp de 15 ani . In 2003  i s-a retras licență pentru a practica medicina, iar în 2006 a fost condamnat de un judecător italian pentru moartea ilicită și escrocherie. Dar dr Simoncini nu s-a lasat impresionat asa ca a fugit in Albania, la Tirana unde s-a apucat de aceleasi tratamente. Asa ca e cazul sa va intrebati: cum un medic radiat intr-o tara poate practica linistit medicina in alta tara? Dar lunile trecute dr Simoncini a intrat din nou in atentia mass media.


Faptele: Luca Olivotto un tanar sicilian de 27 de ani in iunie 2012 este diagnosticat cu o tumora pe creier. Urmeaza mai multe cure de specialitate dar recidiveaza dat fiind ca la 9 ani ii fusese deja extirparta o alta masa tumorala. Disperati parintii iau legatura la Tirana cu dr Simoncini care pentru modica cifra de 20000 euro( ati vazut , noroc ca bicarbonatul e ieftin) ii promite tinarului vindecarea explicind si ca metoda sa este sigura si inofensiva. Ajunsi la Tirana parintii tanarului realizeaza ca asa zisa clinica nu era nicicum ca cea prezentata in video. A doua zi dupa internare se prezinta dr Simoncini care cere imediat 2/3 din suma cash, altfel nu se face nimic. Oamenii platesc si Simoncini injecteaza direct in artera femurala 7 fiole de cite 20 ml de bicarbonat. Seara tanarul face o hemipareza dar Simoncini sustine ca e normal si nu se preocupa prea mult. Desi starea tanarului e tot mai rea, Simoncini sustine ca e normal deoarece a fost omorata formatiunea tumorala si prin urmare ii aplica un al doilea tratament. De data aceasta tanarul nu se mai trezeste.
Autopsia atesta ca moartea a fost cauzata de un edem pulmonar provocat de socul datorat administrarii de bicarbonat.
Parintii au denuntat fapta autoritatilor albaneze si italiene.  
Nu exista articole si reviste medicale in  sprijinul  teoriei ca ar fi cancerul cauzat de o infectie cu ciuperci sau drojdii. Nu exista nici o proba stiintifica in favoarea bicarbonatului ca tratament impotriva cancerului.  

Oamenii de stiinta au nevoie de anumite tipuri de dovezi pentru a susține că un fel de germeni provoacă o anumită boală . Prima cerință este ca germenul să fie prezent în toate cazurile de boala . Simoncini susține că toate tumorile contin ciuperci . Dar aceste ciuperci nu au fost gasite in tumori la biopsiile efectuate.


O altă cerință ar fi ca infectarea animalelor de laborator cu germenul care se crede ca produce boala sa declanseze cancerul la animale. Ori studiile au demonstrat ca acestea declanseaza infectii cind sunt expuse la Candida albicans, dar nu tumori.  În cele din urmă , atunci cand cercetatorii elimina tesuturile bolnave de la animalele de laborator infectate , ar trebui să fie în măsură să recupereze germeni pe care sa ii poata cultiva in  laborator .  

Nu există rapoarte în reviste științifice care sa fi observat legatura dintre Candida albicans și cancer la animalele din experimente .Nota personala:
Sarlatani au existat dintotdeauna din antichitate pina in prezent multi bucurindu-se de faima si avere. Din gura in gura informatia se ducea prin lume si uite asa era incoronat escrocul cu lauri.
Insa faptul ca in 2013 cind avem liber acces la multa informatie lumea se mai ia dupa falsii alchimisti, magi din Oz si alte bazaconii ma lasa perplexa.
Cred ca vehicularea acestor informatii are la baza pe linga tam tam-ul complotistic( a se vedea prezentarea-doctorii nu il recomanda pentru ca e prea ieftin)  , ignoranta culturala si iresponsabilitate unor jurnalisti care difuzeaza informatii indoielnice din surse si mai indoilenice dar in schimb PERICULOASE PENTRU SANATATE.
CONCLUZIA: daca aveti arsuri la stomac luati bicarbonat , daca Doamne fereste , vi s-a diagnosticat un cancer de san , mergeti la medic si urmati procedurile sigure. Aveti sanse sa va salvati!