Activia si Actimel, responsabili de obezitate!

Danone va indeamna sa va cresteti copii ca pe porci !
Danone foloseste aceleasi probiotice utilizate in crescatoriile de animale pentru ingrasarea porcilor si puilor.  
Conform unui articol publicat de omul de stiinta Didier Raoult in prestigiosa revista stiintifica Nature celebrele produse Danone, Activia si Actimel nu numai ca nu va ajuta sa slabiti, dimpotriva va ingrasa.
Vreau sa precizez ca Didier Raoult figureaza in PUbMed cu 1747 publicatii, adica impresionant. Cind doriti sa verificati autenticitatea unui om de stiinta cautati-l in PubMed.
Deci nu discutam in termeni diletantistici.
Conform spuselor omului de stiinta iaurtul si alte bauturi asemanatoare incarcate de probiotice sunt responsabile in mare parte de epidemia de obezitate care loveste copiii.
Aceste preparate sunt pe piata de cca 20 de ani de aceea datele epidemiologice sunt acum stabile si credibile.
Probioticele Danone prezente in cantitate mare in produsele firmei ar trebui sa stimuleze aparare imunitara, ori acest lucru nu e dovedit. Un borcanel de Activia contine peste un miliard de probiotice. Problema e ca acestea , “bacterii bune , vii, active” cum sustine Danone nu sunt naturale ci create ad hoc in laboratoare( intr-o discutie personala , inregistrata de mine pe telefon , cu reprezentantii firmei Danone, acestia au recunoscut ca faimosul Bifidobacterium DN 173010 a fost creat de ei in laborator)
Si aceste probiotice sunt aceleasi cu cele utilizate in crescatoriile de animale cu functia de activatori de crestere pentru a ingrasa mai repede porcii si puii.
Un porc indopat cu probiotice creste propria greutate cu peste 10%.
Cercetatorii au confruntat flora microbiana a obezilor si non obezilor..si surpriza, la obezi aceasta era plina de probiotice, exact cele din iaurturi.
Dr Raoult comenteaza: activatorii de crestere folositi in crescatoriile de animale au fost aprobati pentru alimentatia umana fara incercarea sa intelegem efectul lor  asupra copiilor.
Victimile nu sunt doar copii ci si adultii. Dr Raoult continua: am intilnit multe femeie rotunde care desi malnutrite incercau cu disperare sa slabeasca limitindu-se in a consuma citeva iaurturi incarcate cu probiotice si cite putin din altceva continuau ..si care continuau sa se ingrase.

Aceste aspecte au reprezentat punctul de plecare si pentru articolul “Aigle moqueur” aparut in revista Pratiques de Santé cu titlul Cum sa devii XXL cu iaurt