7 remedii naturale pentru cresterea libidouluiO viaţă sexuală satisfăcătoare este importantă, motiv pentru care după produsele de slăbire, sunt aruncate pe piaţă fel de fel de produse naturiste sau farmaceutice care promit rezultate optime privind creşterea libidoului.
Dar iată că natura şi alimentaţia ne pot ajuta să îmbunătăţim viaţa noastră sexuală.

Cauze organice sau psihologice, nesiguranţa psihoemotivă, pot compromite înţelegerea între parteneri cu apariţia stărilor de anxietate, frustraţie care în cele din urmă sunt originea disfuncţiilor sexuale.
Dacă moartea pasiunii se datorează oboselii, stresului cotidian, unele plante pot contribui la stimularea erosului şi la ameliorarea  prestaţiilor sexuale. Aceste plante sunt în principal adaptogene, care cresc rezistenţa fizică, consolidează sistemul  imunitar, endocrin și nervos, aducând efecte benefice asupra stării de spirit.

Iată 7 remedii naturale pentru creşterea dorinţei sexuale

1 MACA ( Lepidium meyenii) sau ginsengul andinPartea folosită din această plantă este rădăcina, care se usucă şi se transformă în pudră.
In trecut, incaşii o consumau în mod frecvent, înainte de a merge la luptă pentru mai multă putere şi rezistenţă. S-a dovedit că duce la creşterea libidoului şi a calităţii spermei, fiind cunoscută ca având efectele Viagrei de azi. Un studiu publicat în Journal of Asian Andrologia arată că numărul spermatozoizilor şi motilitatea acestora creşte mult odată cu consumul de Maca.
Era folosită şi de mesageri pentru a rezista distanţelor lungi pe care le aveau de străbătut.
La bărbaţi planta stimulează dorinţa sexuală fără a afecta nivelurile hormonilor. Este utilă şi femeilor în postmenopauză si celor cu disfuncţii sexuale.

2. fructul Goji (Lycium barbarum)Planta Goji este cunoscută şi sub numele de cătina de garduri şi aparţine familie Solanaceae( aceeaşi din care fac parte cartoful, roşia)
Proprietăţile benefice ale fructelor sunt recunoscute încă din antichitate, în China fiind folosite într-o gamă largă de produse culinare de la supe, la sucuri, siropuri sau gemuri. De multe ori acestea sunt fierte şi băute sub formă de ceai. În Anglia, de exemplu, fructele Goji sunt cunoscute cu denumirea de “Ceaiul ducelui de Agryll”, cel care le-a importat pentru prima dată în regat în anii 1730.
Pe scara Orac( cea care măsoară puterea antioxidantă a alimentelor) se găsesc pe primul loc cu o putere de 7 ori mai mare decât afinele şi de 3 ori comparativ cu rodiile.
Imbunătăţeşte fertilitatea şi creşte dorinţa sexuală, printre multe alte benefici care ţin în primul rând de combaterea diverselor forme de cancer.

3 Ardeiul iute ( Capsicum annuum) conţine, în special cel roşu, capsaicina, substanţă cu multe proprietăţi benefice printre care stimularea circulaţiei sanguine, care are ca rezultat  o mai bună oxigenare şi prin urmare  ajută la tratarea tulburărilor de erecţie.

4 seminţe de dovleac( Cucurbita maxima)


Zincul este absolut necesar pentru producerea de testosteron. Este concentrat în prostată unde are rol catalizator în reglarea lichidului prostatic şi a producerii de spermă. Nu întâmplător foarte mulţi bărbaţi cu apetit sexual scăzut sunt pur şi simplu carenţi în Zn.

5. Rădăcina de urzică( Ortica dioica) 


Substanţele conţinute în rădăcină cresc nivelul testosteronului liber din sânge fiind un puternic stimulant al libidoului . In Europa se foloseşte demult şi pentru tratarea hipertensiunii. Produce vasodilataţie şi o relaxare naturală a pereţilor vaselor sanguine care ajută la ameliorarea circulaţiei şi a fluxului de sânge. Contrastează îngroşarea prostatei.

6. Schinduf sau fân grecesc ( Trigonella foenum graecum )


s-a demostrat prin numeroase studii ştiinţifice că frunzele uscate şi seminţele conţin compuşi care ameliorează dorinţa sexuală şi pot chiar contribui la tratarea impotenţei.

7 . Rădăcina de Eleutherococcus ( ginseng siberian)


Conţine substanţe care stimulează activitatea glandelor suprarenale şi  producerea de hormoni sexuali. Tratează cu succes disfuncţiile de erecţie. Planta este un elixir de viaţă lungă , rezistenţă, imunitate.