Stii care este diferenta intre a pierde kilograme si a slabi?
Orice persoana care decide sa urmeze un regim hipocaloric isi bazeaza rezultatele pe raspunsul exclusiv al cintarului. Nu vreau sa fac o cruciada impotriva cintarului dar va explic: a dvs balanta o sa va spuna ca ati pierdut 5 kg fara a va da indicatii daca acestea sunt reprezentate de grasime, muschi sau apa.
Deci, cum spun unii, ce nevoie e de nutritionisti. Reducem caloriile, mincam mai putin si jocul e facut!
Acest lucru este dovedit de dietele care umplu revistele, cum ar fi: dieta cu supa de varza, dieta cu lamiie, dieta cu apa , care fara a avea vreo baza stiintifica va ajuta sa pierdeti in greutate, chiar repede in primele saptamini. Da, deoarece corpul vostru este luat prin surprindere de dieta extrem hipocalorica si dezechilibrata care il va pacali si il va face sa scada in greutate.
Dupa o perioada insa este constrins, in scop de supravietuire, sa se adapteze la noile conditii de hrana putina, prin urmare isi va incetini metabolismul adaptindu-l la ceea ce ii dati. La acest punct veti constata ca nu mai slabiti. Dar dvs doriti asta in continuare asa ca va trebui sa reduceti si acel putin pe care il mincati.   Cu aceasta ocazie va veti pune si la putin  sport, adica veti face mici plimbari care sa va ajute in lupta voastra cu grasimile.
Daca in cursul acestei diete , dupa ce ati dat jos 5 kg intr-o saptamina, va veti  masura masa grasa si cea slaba cu ajutorul impedantei veti descoperi ca masa grasa este chiar mai mare sau egala cu cea de la care ati plecat. Dar nu va pasa, important e ca ati pierdut 5 kg. Se poate si fara nutritionist.
Doar ca in urmatoarele saptamini nu mai slabiti si plimbarea a devenit un maraton, dar greutatea tot nu coboara.
Ce s-a intimplat ?
Simplu, ati obtinut ceea ce ati vrut: slabire prin distrugerea muschiului fapt care a dus la incetinirea metabolismului vostru. Corpul vostru se va gasi pe picior de razboi asa incit va consuma cit mai putine calorii si va inmagazine cit mai multe grasimi. In felul acesta veti ajunge sa aveti un procent de grasimi elevat pur si simplu mincind ca furnicile. Va veti intreba: de ce mi se intimpla toate astea?
Raspunsul : ati violat corpul vostru cu atitea diete nesanatoase ca nu mai raspunde la ceea ce doriti.
Toate astea se intimpla pentru ca doriti rezultate IMEDIATE, fara sa va intereseze ce se va intimpla miine si cit de mult va zguduiti sanatatea. Important e sa pierdeti in greutate.
Nu voi obosi niciodata repetind si iar repetind: dieta inseamna stil de viata, trebuie sa schimbam apucaturile noastre alimentare , nu sa ne supunem unor diete absurde.
O ALIMENTATIE CORECTA SI UN NUTRITIONIST VA VOR AJUTA IN LUPTA CU KILOGRAMELE. VA VOR AJUTA SA SLABITI EFECTIV NU DOAR SA PIERDETI CITEVA KILOGRAME.