Senzational: omega 3 si cancerul de prostataBREAKING NEWS
Un studiu publicat zilele acestea pune planeta pe jar:
CONSUMUL CRESCUT DE ACIZI ESENTIALI CU CATENA LUNGA, OMEGA 3, CRESTE RISCUL DE CANCER DE PROSTATA

Studiul este o continuare la un articol publicat in anul 2011 in revista Journal of the National Cancer Institute si care sugera ca un consum elevat de omega 3 era corelat cu cancerul de prostata.
Autorul dr Alan K ristal de la Fred Hudkinson Cancer Research Center, US, sustine ca ultimele studii arata: la populatiile europene la care s-au gasit concentratii mari in singe de omega 3 (PUFA) exista si un risk major 71% de a dezvolta o forma agresiva de cancer prostata. Riscul pentru formele mai usoare era de 43%.  
Oameni , tineti-va bine, inclusiv noi nutritionistii( cei interesati)  de citeva zile numai despre asta discutam.
Dupa completa expunere a rezultatelor studiului autorul spune: asta arata ca folosirea necontrolata a suplimentelor alimentare poate fi nociva:
Interesant: eu am scris un articol inaintea lui, spunind ca suplimentele( integratorii) ori sunt nocive pentru eroare de dozaj si necunoasterea dinamicii, biodisponibilitatii produselor ori e vorba de subdozaj, caz in care, ziceam si la B1 tv, duminica : injectie la picior de lemn.
Se pare ca acesti acizi cu catena lunga omega 3 sunt implicati in tumorogeneza prostatei. Autorii sustin ca au replicat studiul din 2011 si au confirmarea ca acizii omega 3 marini  declanseaza cancerul prostatei
PLANETA E PE JAR ..SE DISCUTA, UNII SUNT DE ACORD , ALTII NU, UNII URLA, ALTII SPUN CA TREBUIE SA FIM PRECAUTI…..
PERSONAL INCA NU AM O OPINIE.
VOI DEZBATE ACEST STUDIU SI ALTELE SI VOI REVENI CU ARGUMENTE NOI SI O PARERE PERTINENTA CARE SA FIE SUSTINUTA SI STIINTIFIC.