VINUL ROSU SI RESVERATROLUL
Am auzit de multe ori : imi place vinul rosu, pot sa beau in cura de slabire, ma ajuta sa pierd in greutate? Am auzit ca acesta contine si resveratrol , deci e bine sa beau?

Vinul rosu ajuta in cura de slabire? Probabil nu.
Alcoolul are efecte negative asupra nivelului zaharului din singe , produce tulburari de somn, creste pofta de mincare si declaseaza Fat programul in organismul vostru.

Resveratrolul?  Acest micronutrient s-a bucurat de o mare atentie din partea canalelor media datorita potentialului sau de prevenire a bolilor cardiovascolare si multe altele( incetinirea procesului de imbatrinire celulara, antiin flamator, anticancer…)

Resveratrol apartine familiei de phytoalexins prezente in multe plante si, in special, in vita de vie. Acest compus este produs ca raspuns la atacul agentului patogen, expunerea la lumina ultravioleta sau ozon. La vita de vie, se acumuleaza in frunze, in coaja si in semintele de struguri.

Resveratrolul este un compus polifenolic din clasa flavonoidelor, cunoscute pentru activitatea lor antioxidanta.

Si acum partea intere santa. Studiile privind beneficiile resveratrolului au fost facute pe sobolanii de laborator. Doza de resveratrol necesara pentru contracararea efectelor negative a fost stabilita la 22mg/ kg corp.

Ce inseamna asta? Ca o persoana  de 70 kg pentru a obtine beneficiile resveratrolului din consumul de vin rosu sau struguri ar trebui sa consume :

3-6 kg coji de struguri rosii pe zi

sau 60 litri vin rosu!!! ( 14, 2 litri de vin rosu contin 50 mg de resveratrol, doza mult prea departe de cea testata in laborator)

Sorry, mai cade un mit!