Faina 00 este cea mai
folosita in panificatie si din pacate cea mai lipsita de nutrientii care sunt continuti
in germenele din bobul de griu si care prin prelucare industriala este eliminat
cu scopul de a prelungi viata pe raft a fainii. Tegumentul extern al
bobului este bogat in fibre si in utma
prelucarii acesta devine tarite.
Din acest motiv faina alba
este lipsita de sarurile minerale si vitaminele B continute in forma integrala.
Iata 10 alternative la faina 00
Faina integrala de griu poate fi folosita cu succes atit pentru
preparate dulci cit si sarate. Va trebui sa ajustati putin cantitatea de apa si
drojdie din retete.
Faina de naut care poate
fi folosita pentru preparate sarate, pentru paneuri.
Faina de alac este o alternativa interesanta chiar si la
faina de griu integrala. Conserva toate proprietatile bobului. Alacul este o
specie de griu cultivata din timpuri preistorice .
Faina integrala de ovaz
poate fi folosita la prepararea biscuitilor, checului, piinii in combinatie cu
faina integrala de griu si alac.
Faina de orez este lipsita
de gluten putind fi utila in cazul bolnavilor de celiachie . Se poate folosi cu
succes in combinatie cu alte faini la dulciuri, pane-uri.
Faina de porum si aceasta este
lipsita de gluten. Se poate folosi, dupa cum stiti la preparate precum
mamaliga, inlocuitor al piinii si in combinatie cu alte tipuri de faina poate
fi folosita la prepararea biscuitilor, grisinelor si alte produse.
Faina integrala de orz
Poate fi folosita la orice
fel de preparat de patiserie
Faina de castane, fara
gluten, poate fi folosita la torturi si dulciuri care ies deosebit de pufoase
folosind aceasta faina
Faina de quinoa spre
deosebire de celelalte cereale este mai bogata in aminoacizi si in special
lisina. Este bogata in saruri minerale in special Ca , Fe si K. Poate fi
folosita la orice fel de preparate.
Faina de secara integrala
Se foloseste in special la
prepararea piinii negre si poate fi folosita la orice fel de alt preparat in
combinatie cu faina de griu integral si
alac.
Faina 00 este cea mai
folosita in panificatie si din pacate cea mai lipsita de nutrientii care sunt continuti
in germenele din bobul de griu si care prin prelucare industriala este eliminat
cu scopul de a prelungi viata pe raft a fainii. Tegumentul extern al
bobului este bogat in fibre si in utma
prelucarii acesta devine tarite.
Din acest motiv faina alba
este lipsita de sarurile minerale si vitaminele B continute in forma integrala.
Iata 10 alternative la faina 00
Faina integrala de griu poate fi folosita cu succes atit pentru
preparate dulci cit si sarate. Va trebui sa ajustati putin cantitatea de apa si
drojdie din retete.
Faina de naut care poate
fi folosita pentru preparate sarate, pentru paneuri.
Faina de alac este o alternativa interesanta chiar si la
faina de griu integrala. Conserva toate proprietatile bobului. Alacul este o
specie de griu cultivata din timpuri preistorice .
Faina integrala de ovaz
poate fi folosita la prepararea biscuitilor, checului, piinii in combinatie cu
faina integrala de griu si alac.
Faina de orez este lipsita
de gluten putind fi utila in cazul bolnavilor de celiachie . Se poate folosi cu
succes in combinatie cu alte faini la dulciuri, pane-uri.
Faina de porum si aceasta este
lipsita de gluten. Se poate folosi, dupa cum stiti la preparate precum
mamaliga, inlocuitor al piinii si in combinatie cu alte tipuri de faina poate
fi folosita la prepararea biscuitilor, grisinelor si alte produse.
Faina integrala de orz
Poate fi folosita la orice
fel de preparat de patiserie
Faina de castane, fara
gluten, poate fi folosita la torturi si dulciuri care ies deosebit de pufoase
folosind aceasta faina
Faina de quinoa spre
deosebire de celelalte cereale este mai bogata in aminoacizi si in special
lisina. Este bogata in saruri minerale in special Ca , Fe si K. Poate fi
folosita la orice fel de preparate.
Faina de secara integrala
Se foloseste in special la
prepararea piinii negre si poate fi folosita la orice fel de alt preparat in
combinatie cu faina de griu integral si
alac.