10 alternative la faina 00



Faina 00 este cea mai folosita in panificatie si din pacate cea mai lipsita de nutrientii care sunt continuti in germenele din bobul de griu si care prin prelucare industriala este eliminat cu scopul de a prelungi viata pe raft a fainii. Tegumentul extern al bobului  este bogat in fibre si in utma prelucarii acesta devine tarite.
Din acest motiv faina alba este lipsita de sarurile minerale si vitaminele B continute in forma integrala.

 Iata 10 alternative la faina 00

Faina integrala de griu  poate fi folosita cu succes atit pentru preparate dulci cit si sarate. Va trebui sa ajustati putin cantitatea de apa si drojdie din retete.

Faina de naut care poate fi folosita pentru preparate sarate, pentru paneuri.

Faina de alac  este o alternativa interesanta chiar si la faina de griu integrala. Conserva toate proprietatile bobului. Alacul este o specie de griu cultivata din timpuri preistorice .

Faina integrala de ovaz poate fi folosita la prepararea biscuitilor, checului, piinii in combinatie cu faina integrala de griu si alac.

Faina de orez este lipsita de gluten putind fi utila in cazul bolnavilor de celiachie . Se poate folosi cu succes in combinatie cu alte faini la dulciuri, pane-uri.

Faina de porum si aceasta este lipsita de gluten. Se poate folosi, dupa cum stiti la preparate precum mamaliga, inlocuitor al piinii si in combinatie cu alte tipuri de faina poate fi folosita la prepararea biscuitilor, grisinelor si alte produse.

Faina integrala de orz
Poate fi folosita la orice fel de preparat de patiserie

Faina de castane, fara gluten, poate fi folosita la torturi si dulciuri care ies deosebit de pufoase folosind aceasta faina

Faina de quinoa spre deosebire de celelalte cereale este mai bogata in aminoacizi si in special lisina. Este bogata in saruri minerale in special Ca , Fe si K. Poate fi folosita la orice fel de preparate.

Faina de secara integrala
Se foloseste in special la prepararea piinii negre si poate fi folosita la orice fel de alt preparat in combinatie cu faina de griu integral  si alac.




Faina 00 este cea mai folosita in panificatie si din pacate cea mai lipsita de nutrientii care sunt continuti in germenele din bobul de griu si care prin prelucare industriala este eliminat cu scopul de a prelungi viata pe raft a fainii. Tegumentul extern al bobului  este bogat in fibre si in utma prelucarii acesta devine tarite.
Din acest motiv faina alba este lipsita de sarurile minerale si vitaminele B continute in forma integrala.

 Iata 10 alternative la faina 00

Faina integrala de griu  poate fi folosita cu succes atit pentru preparate dulci cit si sarate. Va trebui sa ajustati putin cantitatea de apa si drojdie din retete.

Faina de naut care poate fi folosita pentru preparate sarate, pentru paneuri.

Faina de alac  este o alternativa interesanta chiar si la faina de griu integrala. Conserva toate proprietatile bobului. Alacul este o specie de griu cultivata din timpuri preistorice .

Faina integrala de ovaz poate fi folosita la prepararea biscuitilor, checului, piinii in combinatie cu faina integrala de griu si alac.

Faina de orez este lipsita de gluten putind fi utila in cazul bolnavilor de celiachie . Se poate folosi cu succes in combinatie cu alte faini la dulciuri, pane-uri.

Faina de porum si aceasta este lipsita de gluten. Se poate folosi, dupa cum stiti la preparate precum mamaliga, inlocuitor al piinii si in combinatie cu alte tipuri de faina poate fi folosita la prepararea biscuitilor, grisinelor si alte produse.

Faina integrala de orz
Poate fi folosita la orice fel de preparat de patiserie

Faina de castane, fara gluten, poate fi folosita la torturi si dulciuri care ies deosebit de pufoase folosind aceasta faina

Faina de quinoa spre deosebire de celelalte cereale este mai bogata in aminoacizi si in special lisina. Este bogata in saruri minerale in special Ca , Fe si K. Poate fi folosita la orice fel de preparate.

Faina de secara integrala
Se foloseste in special la prepararea piinii negre si poate fi folosita la orice fel de alt preparat in combinatie cu faina de griu integral  si alac.