Dietele, un business de miliarde de euro
Unii au abandonat halatele albe pentru a se aşeza pe tronuri de top manager. Nutriţionişti deveniţi oameni de afaceri agresivi la cîrma unor imperii faraonice.
Pe de o parte criticaţi şi discutaţi , pe de alta, adoraţi. De numele lor sunt asociate mărci  deja de renume International: Dukan , Tisanoreica şi altele reprezintă ultimul răcnet în domeniu.
În anul 2012 cuvîntul cel mai folosit în căutările google a fost dieta.

Greutatea numerelor!

100 milioane de euro, cifra de afaceri estimată în cazul Piere Dukan.
Medicul născut în 1941 în Algeria a fost intervievat de Business People în timpul şederii sale la Milano, şedere care a avut ca scop lansarea produselor de cofetărie semnate Dukan  şi care sunt pe bază de albuş şi tărîţe de ovăz. În prezent sunt 50 produsele care se comercializează în farmacii, parafarmacii, supermarket, cu marca Dukan .

Tărîţea de ovăz Dukan are fibre, nu alimentare ci ..de aur!!
Cele două puncte forte ale dietei Dukan sunt albuşul de ou şi tărîţea de ovăz cu care inventatorul a construit o linie de cofetărie. Dacă te fac sau nu să slăbeşti, asta nu ştiu, dar în mod sigur buzunarele vă vor fi mai lejere după achiziţionarea unor astfel de produse.

Iată cîteva exemple:
vitamine Dukan 30 pastile 10 euro
Cacao amară Dukan 250 gr - 9,50 euro
Preparat pentru clătite Dukan 250 gr- 5,l0  euro
Esenţă de arahide 6,95 euro
Esenţă de piersici 7,10 euro
Esenţă ciocolată cu lapte flacon de 115 ml -7,95 euro
Esenţă de brînză Ementhal 115 ml- 8,40 euro
Esenţă de rom -8,40 euro
Esenţă de cremă de zahăr ars 115 ml- 8,40 euro

Şi lista e lungă. Pe lîngă astea amintim şi cele 2 cărţi de răsunet mondial Dieta Dukan şi reţetele Dukan traduse în peste 25 de limbi cu peste 8 milioane de exemplare vîndute.  

Herbalife, cei care îţi înlocuiesc mîncarea cu shake-uri, ceaiuri şi alte năzdrăvănii
pe care, atenţie, trebuie să le iei pe viaţă, că altfel devii din nou obez( se numeşte menţinere!!!) e  o multinaţională prezentă în 88 de ţări, cotată la bursa de valori din New York( NYSE)  cu un facturat de 5,3 miliarde de dolari şi peste 2 milioane de distributori independenţi.

Tisanoreica o optimă operaţiune de marketing cu reduse posibilităţi de succes şi prea multe contraindicaţii
Ca şi Herbalife o dietă care te constrînge să cumperi o grămadă de produse foarte scumpe , ca exp 250 gr paste 14 euro
Societatea dispune de sedii commerciale la Paris, Bruxelles şi Boston.
Facturat  în jur de 100 milioane euro

Dieta zona ideata de dr Sears a apărut cu 13 ani în urmă şi odată cu ea în Italia marca Enervit( integratori pentru sport) a lansat EnerZona vîndute în farmacii, parafarmacii, magazine Decathlon.
Facturatul pe 2012 în Italia, 44 milioane de euro.

Şi ..iată, dr Atkins a murit obez şi cardiac dar, trăiască Atkins!
Au ajuns deja în Europa şi sunt comercializate cu mare succes în Scandinavia, Portugalia, Benelux şi Uk, produsele Atkins. În Italia societatea Sixtus a început distribuţia  din ianuarie 2013.
Cifra de afaceri pentru cei legaţi de amintirea lui Atkins undeva la 100 milioane de euro.

După mine unii se îngraşă cu dietele! la editura Tracus arte, online si in librarii cartea mea de nutritie: 7 ani la dieta.Aventurile unei femei grase.  

 https://www.facebook.com/pages/New-Eurodiet/399207306805867?fref=ts

DIETA GENETICA SI TESTUL FULL NUTRITION Daca nu m-ati crezut…credeti acum.
Frumoasa Angelina Jolie s-a supus unei mastectomii la ambii sani deoarece testul sau genetic indica un procent de peste 87 % privind posibilitatea aparitiei cancerului mamar. Prin mastectomie acest procent s-a redus la 5%.
Testul Diet va informeaza despre polimorfismele din gene singulare si in baza rezultatelor nutritionistul va va calibra dieta de asa natura incit sa nu va mai ingrasati niciodata.
Testul genetic pentru glaucom si degenerare maculara va indica in mod precis posibilitatea de a dezvolta sau nu aceste boli

Testul pentru piele va poate informa despre predispozitia la dermatite atopice si multe altele.
ALEGETI GENETICA PENTRU O VIATA MAI BUNA!