All rights reserved Marie Vranceanu
1PASTICCIO DE CARNE
SI VINETE IN SOS DE IAURT
Ingrediente
pentru o portie
100 gr
cotlet de porc tocat 157 kcal
100 gr vinete 18 kcal
100 gr morcov 35 kcal
100 gr ceapa
26 kcal
2 catei de
usturoi
O rosie
potrivit de mare cca 150 gr -25 kcal
20 gr( o
lingura) parmezan ras 81 kcal
100 gr iaurt
slab 36 kcal
10 gr ulei
extravergine de masline 90 kcal
Sare
Piper
Calorii
nesemnificative
Total
calorii 472
Timp de
realizare 1 ora si 10 minute
Mod de
preparare
Se taie fin
ceapa , usturoiul si se pun la rumenit in ulei( tigaie antiaderenta) Taiati in
bucati mici morcovul si rosia. Puneti-le in tigaie peste ceapa si usturoi si
lasati sa se rumeneasca. Adaogati carne mestecind din cind in cind si 2 pahare
cu apa. Lasati sa fiarba la foc mic. Dupa 10 minute adaogati si vinata taiata
marunt si mai firbeti pentru inca un sfert de ora. Separat frecati iaurtul cu o
linguta de apa, sare si piper. Potriviti compozitia din tigaie de sare si
piper. Puneti compozitia intr-un vas iena , uns cu putin ulei varsati deasupra
sosul de iaurt si presarati parmezanul. Dati la cuptor 150 grade pentru 25
minute.
2Ardei umpluti
Ingrediente
pentru o portie
100 gr
ciuperci champignon 28 kcal
100 gr sunca
de praga 132 kcal
1 ardei gras
31 kcal
O rosie
potrivita-159 gr cca-25 kcal
100 gr ceapa
26 kcal
20 gr ulei
extravergine( 2 linguri) 180 kcal
10 gr
parmezan ras 40 kcal
Cimbru
Patrunjel
Sare
Piper
Total
calorii 467
Timp de
realizare 55 minute
Mod de
preparare
Puneti
ciupercile taiate marunt la prajit in putin ulei si condimentati cu sare si
piper. Adaogati ceapa, sunca si rosia taiate cubulete si lasati pe foc timp de
10 minute mestecind intr-una. Stingeti focul si adoagati parmezanul , cimbrul
si patrunjelul tocat marunt. Sarati si piperati dupa gust. Separat puneti
pentru 5 minute ardeiul fara calota superiora in apa fierbinte. Umpleti ardeiul
cu compozitia obtinuta si dati la cuptor( pus intr-un vas iena uns) 30 minute
la 180 grade.
3Peste spada cu ardei
Ingrediente
pentru o portie
200 gr peste
spada 160 kcal
10 gr ulei
extravergine de masline 90 kcal
200 gr
gogosari 62 kcal
100 ml vin
alB 70 kcal
2 catei de
usturoi
O rosie
potrivita 25 kcal +
Sare si
piper
Total
calorii 415
Timp de
realizare 40 minute
Puneti felia
de peste spada la parjit in ulei ( o lingura 10 gr tigaie antiaderenta)
impreuna cu usturoiul tocat grosier. Sarati, piperati si si adaogati vinul.
Dupa 10 minute adoagati rosia taiata marunt si gogosarul taiat fisii. Lasati pe
foc cca 20 minute.
4Pirjolute la cuptor cu morcov si
mazare
Ingrediente
pentru o portie
100 gr pulpa
de curcan tocata 107 kcal
100 gr
mazare congelata 76 kcal
100 gr
morcov 35 kcal
100 gr praz
29 kcal
1 ou 76 kval
10 gr ulei
extravergine 90 kcal
Un vf cutit
de nucsoara 4kcal
Patrunjel
Sare
Piper
Total kcal
417
Timp de
realizare 40 minute
Mod de
preparare
Taiati
prazul rondele si puneti-l la rumenit in ulei in tigaie antiaderenta. Cind s-a
rumenit adaogati mazarea si morcovul dat prin razatoarea mica. Adaoagati 3
linguri de apa si lasati la foc mic pina se evapora apa, avind grija sa
mestecati continuu. Cind e gata , stingeti focul si lasati sa se raceasca.
Adaogati oul, carnea , nucsoara, patrunjelul, sarea si piperul. Amestecati bine
pina obtineti un compus omogen. Faceti chiftelute mici , puneti-le intr-o tava
tapetata cu hirtie de copt si dati la cuptor 30 minute la 180 grade.
5 Vitel cu varza de bruxelles, mazare si
morcovi
Ingrediente
pentru o portie
100 gr
morcovi 35 kcal
10 gr ulei
extravergine de masline 90 kcal
100 gr carne
tocata de vitel 206 kcal
100 gr varza
de bruxelles ( chiar si congelata)
100 gr
mazare congelata 76 kcal
Sare
Piper
Total
calorii 444
Timp de
realizare
60 minute
Dati
morcovii spalati si curatati prin razatoarea mica. Taiati felii varza de
bruxelles . Puneti legumele la rumenit in tigaia antiaderenta cu ulei adaogind
2 linguri de apa. Cind s-au inmuiat adaogati carnea si condimentati cu sare si
piper. Puneti compozitoia intr-o tava unsa cu putin ulei si dati la cuptor
pentru 30 minute la 180 grade.
la editura Tracus arte, online si in librarii cartea mea de nutritie: 7 ani la dieta.Aventurile unei femei grase.
https://www.facebook.com/pages/New-Eurodiet/399207306805867?fref=ts