Budinca cu fructe de padure
Ingrediente
1 litru lapte
de mandorle sau lapte de vaca degresat ( preferat primul)
15 pastile
indulcitor sintetic sau xylitol lichid dupa gust
10 foi
gelatina alimentara
300 gr
fructe de padure( chiar si congelate)
1 lingura si
jumatate de fructoza( are indicele
glicemic mult mai mic decit zaharul)
Preparare
Puneti
gelatina la inmuiat in apa rece timp de 10 min.
Fierbeti
laptele si cind a stat din fier adaogati gelatina si indulcitorul amestecind bine. Puneti in cupe de budinca si
cind s-a racit dati la frigider pentru citeva ore.( 3 minim) .
Amestecati
fructele de padure cu fructoza.
Scoateti o
budinca din forma , puneti-o pe o farfurie de desert si desupra decorati cu o
lingura de fructe de padure si siropul obtinut.
Pofta buna !
Biscuiti dietetici cu cocos
Ingrediente
200 gr faina
integrale
O lingura
tarite de ovaz
3 linguri
lapte de soia sau mandorle
o lingura de
cocos ras
100 gr
fructoza
1 ou
o lingura
ulei
5 linguri
iaurt slab
150 gr
cereale mixte
putina sare
jumatate
lingurita drojdie uscata
Amestecati
cerealele cu 3 linguri de iaurt si lasati jumatate de ora la inmuiat.
INtr-un vas
amestecati restul ingredientelor si la sfarsit adaogati cerealele. Din compusul
astfel format intindeti o foaie cu grosimea de circa 1 cm. Taiati biscuitii cu
ajutorul unei forme. Puneti-i in tava
captusita cu hirtie de copt si dati la cuptor 180 grade pentru 20 minute.