TISANOREICA, NUTRIETICA, PENTADIET… SAU ACEEAŞI MĂRIE CU ALTĂ PĂLĂRIEuneori  mi se spune că sunt plictisitoare, nu mă supăr şi iau mereu în consideraţie opiniile celor din jur încercînd să mă corectez. Dar nu pot să tac cînd e vorba de diete. Am văzut zilele astea că face furori tisanoreica. Lumea se aruncă în internet şi vrea să ştie cît mai multe despre acest miracol.
Ei bine, iar mă repet, nu e nici un miracol, pentru alea, am auzit eu trebuie să mergeţi la Lourdes, da’ nici acolo nu-i prea sigur.
Trăim în nesiguranţă. La televizor suntem bombardaţi cu imagini de copii graşi care consuma tot felul de produse gata fabricate, ca şi cum s-ar fi terminat merele din grădina bunicilor, şi adulţi anorexici care, culmea, mănîncă Nutella pe pîine. Femeile se uită în jur disperate, taliile ajung maxim la 44. Pentru restul mai plinuţe găseşti doar îmbrăcăminte de muţunachi. Asa consideră stiliştii. A fi plinuţ a devenit echivalent cu a fi ciumat. Un studiu relevă că persoanele supraponderale sunt plătite mai puţin comparativ cu cele slabe pentru aceeaşi pregătire şi poziţie.
O tînără îmi spunea că nu o primeau nici la vîndut Kebab pentru că era grasă. Şi într-o societate atît de deviată nu e de mirare că cea mai prosperă activitate este cea a slăbitului. Promisiuni peste promisiuni.
Şi iată a ajuns şi în România dieta tisanoreică.
Am vorbit despre ea şi găsiţi articolul pe blogul meu.
Este o dietă proteică. Nimic nou. Inventatorul ei este medicul Blackburn. La vremea respectivă(1970) cred că medicul nostru se gîndea mai mult cum să le fie de ajutor pacienţilor săi obezi. Ulterior metoda a fost preluată , modificată şi transformată într-un adevărat business.
Apare astfel Nutrietica sub sigla colosului Messegué. Şi mai nou Pentadiet. Haideti să vedem ce propune , ce vinde şi mai ales care sunt costurile produselor la fiecare dintre societăţile menţionate.

TISANOREICA
vinde PAT( porţie alimentară tisanoreica) şi aici sunt propuse supe de ciuperci şi alte tipuri, omlete, evident toate în parfuri pe care le dizolvaţi şi le preparaţi, cu promisiunea producătorului că au gustul produselor pe care le imită. Adică voi mîncaţi nişte imitaţii pe care va trebui să le plătiţi cu bani grei. Pe lîngă Pat mai sunt şi preparatele decottopice, cum ar fi Slim kombu în variantă pentru femei şi bărbaţi(???) Depurativ arctic, Deca silhue şi multe altele.
Costul acestor produse pleacă de la 18 euro şi ajunge la peste 30 de euro. Durata dietei maxim 40 de zile. Un kit pentru 20 de zile 300 de euro în Italia. 

Kit tisanoreica   


 

Slim Kombu pentru bărbaţiSlim Kombu pentru doamne

Budincă, gusturi diferite , tisanoreica Depurativ decottopic tisanoreica
Supă de ciuperci tisanoreica


NUTRIETICA

Metoda s-a născut în Franţa acum 30 de ani fiind recomandată în zilele noastre de medicii din întreaga lume şi constă în asocierea de carne, peşte şi legume în preparate nutrietica numite DAN doză alimentară nutrietica.
Danii sînt amestecuri echilibrate de aminoacizi şi care combinaţi cu apă capătă gustul produselor normale. Se obţin astfel alimente proteice cu un scăzut conţinut caloric care protejează masa slabă( muşchii). Cînd sîntem acasă putem să îi preparăm ca pe orice aliment normal, dacă în schimb sîntem în deplasare sau nu avem posibilitatea să luăm masa în mod normal, ne vom putea prepara o băutură gustoasă cu un înalt conţinut proteic.
Cît durează programele nutrietica?
-programul bază -20 de zile
-programul mediu- 30 de zile
-programul maxi -40 de zile 
Fiecare program este împărţit în două faze:
prima faza- De Atac, durează jumătate din totalul zilelor( ex-pentru programul bază 10 zile). În această etapă se elimină total carbohidraţii ( zahăr, făinoase, fructe, alcool) . Se consuma 4 Dan asociaţi cu carne, peşte şi legume din belşug.
Faza a doua –de echilibru se reintroduc treptat carbohidraţii. Se consumă 2 Dan pe zi. In timpul programului se recomandă şi ceaiurile din gama Nutrietica.Alegeţi Dani-i pentru alimentaţia voastră!
Acesta este un folder nutrietica în care puteţi citi produsele care vi se propun: paste, crochete de pui, omlete cu brînză, ierburi aromatice, ciuperci, toate în Bustine=pliculeţe, prăfuleţe.


Aici aveţi produsele dulci, capuccino, budinci, mousse, creme caramele etc.

Costul produselor: un kit pentru 6 zile în farmacie 110 euro . slăbire preconizată: 4 kg

 

un decoct nutrieticaDepur Dren nutrietica  Preţul acestor produse de la 18 la 30 de euro flaconul. PENTADIET
Pe site-ul pentadiet se poate citi negru pe alb: am preluat ideea doctorului Blackburn, dieta proteică şi ne-am specializat în elaborarea produşilor dietetici de tip: supe, omlete, creme, budinci, băuturi calde şi reci, tip cafea, frappe, capuccino şi bineînţeles ceaiurile pentadiet.
Societatea îşi împarte produsele în liniile:
protiligne-supe, omlete, frappe-uri, iaurt, etc  
pentaphi- extracte pe bază de plante , ceaiuri  şi golight –dulciuri.
Pretul ca şi în cazurile tisanoreica şi nutrietica.Băutură cu cacao şi frappe cu vanilie-pentadiet


Creme, omlete, frappe-uri ( toate prafuri) astronautice ca preţ şi consistenţăLinea pentaphi
Biscuiţi linea golight-pentadiet 

Aşadar  vorbim de o afacere înfloritoare.

În ce priveşte transformarea unei balene într-o sirenă eu am nişte idei şi mijloace, dar în mod sigur nu sunt de tipul abracadabra, pac ..suntem slabi!
E nevoie de multă perseverenţă.

Cît despre tisanoreica, nutrietica, pentadiet, pentru cine are bani şi puţine kilograme de pierdut..poate încerca!

în rest..aşa cum vă spuneam , aceeaşi Mărie cu altă pălărie ! Imagini preluate de pe site/urile nutrietica.it, integra-tisanoreica.it, erboteca.com erboristeriasantanna.it


Eurogenetica şi Eurodiet vă propun testul genetic Diet, test de nutrigene în baza căruia se va face dieta personalizată( genetică) .
Testul a fost creat de colegul meu, dr Keith Grimaldi, unul dintre cei mai mari specialişti în nutrigenetică din lume.

Ca o paranteză testul Genomech, propus de Gian Luca Mech, este creat de dr. Grimaldi.

Ce oferim noi în plus? Suport ştiinţific.
Eurogenetica este originalul şi sunt unica reprezentantă în România fiind colaboratoarea directă a dr.lui Grimaldi, la rîndul meu specializată în nutrigenetică.
Noi nu vindem produse, noi vindem ştiinţă. Testul nostru este însoţit de explicaţiile şi suportul meu directe şi de explicaţiile şi suportul colaboratorilor noştri nutriţionişti.
Pe lîngă testul Diet mai propunem testul pentru sport  şi testul Skin Aging.

TESTUL DIET CONCEPUT DE DR KEITH GRIMALDI, PARINTELE NUTRIGENETICII, ANALIZEAZA 26 DE VARIATII GENETICE LEGATE DE METABOLISM PLUS INTOLERANTA LA LACTOZA SI GLUTINE. ESTE UNUL DINTRE CELE MAI COMPLETE SI COMPLEXE TESTE DIET LA UN PRET CU ADEVARAT OPTIM.

TESTUL PENTRU SPORT ESTE DESTINAT SPORTIVILOR DE ELITA SI POATE DETERMINA TIPUL DE ANTRENAMENT POTRIVIT SPORTIVULUI, PREDISPOZITIA ACESTUIA PENTRU ANDURANTA SAU POWER , RECUPERAREA DUPA ANTRENAMENT, COMPOZITIA CORPORALA, VO2 MAXIM SI EVIDENT ASPECTE NUTRITIONALE. 
VA PUTETI ADRESA DR OSEAN VASILE, CABINET IN STRADA DR. ION BOGDAN NR 21 BUCURESTI tel 0766246938

PENTRU TESTUL DIET : LA IASI 

DR ANAMARIA ZLAVOG  Amamed 0746757707

DR MIRELA ALEXA-cabinet medicina de familie- str. Anton Crihan ( fosta Dimbovita) nr 18, bl-D11, reper farmacia Galaxia  TEL: 0746 215108

Asistent medical Gina Simion , Spitalul clinic de urgenta, clinica de diabet 
 

LA ORADEA 

DR IOANA CHEREGISpitalul clinic de recuperare, Baile Felix, tel 0726378181

PENTRU ALTE INFORMATII TRIMITETI MAIL LA ADRESA MEA SAU DIRECT DE PE ACEST BLOG 

IN CARTEA MEA DE NUTRITIE "7ANI LA DIETA. AVENTURILE UNEI FEMEI GRASE" EXPLIC PE LARG DIETA GENETICA. 

CARTEA A APARUT LA TRACUS ARTE SI ESTE DISPONIBILA ONLINE SI IN LIBRARII.
Pentru alte informatii trimiteţi mail direct la adresa mea