DIETA TISANOREICA SI DECOTTOPIA
LA EDITURA TRACUS ARTE A APARUT CARTEA MEA DE NUTRITIE
7 ANI LA DIETA.AVENTURILE UNEI FEMEI GRASE

articol apărut în Curierul medical de Argeş

PE YOU TUBE  DIETA GENETICA propusa de MARIE VRANCEANU si KEITH GRIMALDI

NOUA FRONTIERA A NUTRITIEI!

WOOOOOOW!
Vorbesc cu fii-mea la telefon, printre altele fac şi pe nutriţionista neremunerată pentru prietenele ei, şi îmi spune: mama, Mihaela Borcea(????), ceaţă, nu ştiu cine e tipa, zice că a slăbit 10 kg cu o dietă specială şi că o sa iasă şi o carte în legătura cu asta scrisă de un nutriţionist italian care la rîndul său e doctorul lui Berlusconi…
-Ascultă, Lu, eu nu ştiu cine e Mihaela Borcea şi nici cine ar fi presupusul nutriţionist al lui Berlusconi, dar faptul că preşedintele consiliului italian a pierdut 4 kg în vreo 20 de zile, e o ştire care a circulat mult prin reţea. Silviu spune că a slăbit, dar nu face nici o referire la nutriţionistul care l-a urmărit. De fapt nici nu mă interesează.
-Eşti culmea mama, chiar nu ştii cine e Mihaela Borcea?
-Nu, de ce, a făcut ceva extraordinar pentru omenire şi ar trebui să mă simt vinovată că nu ştiu cine e? Sunt deja sufocată de vedetele italiane, de cele de peste ocean care au năpădit televiziunile precum pirul culturile de graminee,  sunt sătulă de Paris, de Kardigan alea ..nu, am gresit Kardashian şi acu’ hodoronc tronc, altă celebritate.  Şi de ce crezi că m-ar interesa pe mine treaba asta? A slăbit , foarte bine, vrea să scrie o carte ..asta depinde , că şi aici ne-am săturat de vedetele scriitoare..da mă rog, s-o scrie.
-Nu , mama, nu ai înţeles nimic, eu şi prietenele mele suntem curioase, vrem să ştim dacă e posibil aşa ceva, tu nu minţi niciodată.
Da , aici e adevărat, am prostul obicei de a nu minţi şi în timp ce unii cu fum şi aer curat devin bogaţi, eu trag barca pe uscat!
Nu o mai las să cheltuie inutil impulsuri şi mă duc la căutare pe net. Mihaela Borcea ex nevastă de fotbalist dinamovist, nici pe el nu îl cunosc, femeie de afaceri , ok, a slăbit 10 kg cu dieta vedetelor de la Hollywood( eeeee, păi cum altfel!) folosind siropul de arţar..bla bla, scrie ziarul click, ştirea apare şi în can-can şi nu mai ştiu pe unde, doar că nu există concordanţă. În unele ziare a slăbit 10 kg după dieta Hollywood în altele 15 şi în altele 20 mîncînd paste şi dulciuri şi aici treaba devine interesantă că înainte de a citi ce declară Mihaela, înţeleg că e vorba ori de Tisanoreica ori de ..cîinoasa concurentă Nutrietica.
Bingo! Tisanoreica. Şi simpatica doamnă declară că nu e vorba de o dietă pe bază de ceaiuri. Nu ştiu cîţi români vorbesc italiana, în această limbă tisana înseamnă ceai de plante medicinale, oficinale. Tisanoreica e adevărat nu foloseşte ceaiuri dar foloseşte plantele. Haideţi să vă explic.
Dieta tisanoreica este o metodă de slăbire bazată pe activarea chetogenezei, integrată cu anumite feluri de mîncare deja preparate numite PAT( porţie alimentară tisanoreica). Ce este chetogeneza?
Alimentaţia hiperproteică determină formarea de corpi cetonici care acţionează asupra sistemului nervos reducînd drastic pofta de mîncare.
Ce sunt corpii cetonici? O clasă de substanţe dintre care trei au importanţă fiziologică şi patologică la om: acetona, acidul betahidroxibutiric şi acidul acetil acetic.
Aceşti compusi sunt capabili să determine în organism o acidoză metabolică endogenă( pH –ul sîngelui scade sub normal) numită cetoacidoză. Excesul corpilor cetonici din sînge duce la eliminarea lor prin urină. O caracteristică a acestora este volatilitatea astfel încît în cazul cetoacidozei prezenţa lor în urină, aerul expirat şi transpiraţie poate fi semnalată prin miros puternic de mere stricate. Lipidele sunt principalii furnizori de corpi cetonici.
În absenţa carbohidraţilor( zaharuri) principalii furnizori de energie, organismul se va servi de corpii cetonici, care sunt o alternativă , dobîndită în evoluţia speciei pentru supravieţuirea în condiţii de foamete. Vă reamintesc că omul neolitic nu avea sub scara blocului chioşcul cu fornetti. În aceste condiţii, rezervele de grăsimi ale organismului vor fi dizlocate şi utilizate pentru necesităţile energetice.Regimul fiind bogat în proteine va proteja masa slabă-muşchii, împiedicînd încetinirea metabolismului, principalul aspect negativ in curele de slăbire clasice. Tisanoreica nu poate fi praticată pentru o perioadă lungă deoarece cetoacidoza poate crea serioase probleme, la bolnavul insulino dependent decompensat, duce la comă. În acelaşi timp poate produce grave neplăceri la nivel renal. Este oricum o dieta care nu poate fi praticată fără control medical şi fără o serie de analize prealabile. Ceva îmi spune că dl Mech va deschide aşa zisele Centre tisanoreica în care veţi fi nevoiţi să cheltuiţi mulţi, mulţi bani.  Dieta este recomandată persoanelor care vor să piardă cîteva kilograme rapid. Durează între 20 şi 40 de zile. La sfîrşitul curei este necesar a continua cu un regim echilibrat pentru a menţine greutatea obţinută.Pe blog veţi găsi indicaţii despre alte diete la fel de scumpe şi bazate pe aceleaşi principii , de exemplu Nutrietica, sub sigla colosului Messegue.
Contraindicaţii?
Nu poate fi folosită în cazul persoanelor obeze, care trebuie să piardă multe kilograme , femei gravide, care alăptează, diabeticilor insulino dependenţi, persoanelor care suferă de insuficienţă renală sau hepatică gravă, celor cu probleme cardiace, copiilor sub 14 ani, celiaci, alergici la nichel şi celor care suferă de tulburări ale comportamentului alimentar.
Costul programului pentru zece zile intensive şi 10 de stabilizare este de circa 300 de euro în Italia.
Decotopia este o metodă antică de prelucrare a plantelor medicinale obţinîndu-se extracte lichide care nu conţin alcool, zaharuri, conservanţi şi nu sunt hidrolaţi. Este cunoscută din jurul anului 1500, fiind parcticată în Italia, în Piemonte de un grup de protestanţi absorbiţi ulterior de populaţia catolică. Astfel metoda care aparţinea unui mic grup a devenit secretul unei singure familii, Bonarda, apoi Balestra şi în fine Mech care a pus şi bazele moderne ale societăţii cunoscută în prezent cu numele de Balestra & Mech şi condusă de Gianluca Mech. Numele metodei decotopia nu vine de la decoct ci de la grecescul deka, însemnînd 10 deoarece sunt folosite pentru un preparat minim 10 plante. 
Printre cele mai cunoscute preparate decotopice Mech, faimosul depurativ antarctic în compoziţia căruia vom regăsi alga Durvillea antartica, bogată în acid alginic cu rol în eliminarea din corp a metalelor grele, mercur, plumb , menta , anghinare, lemn dulce, păpădie, genţiană, anason, ienupăr etc,
Slim Kombu care conţine alga verde Kombu, originară din mările Japoniei, ananas, păpădie, Muira Puama, rozmarin, urzică ,etc , utilizat evident în curele de slăbire, Deka silhue, cu ananas, grepfruit şi altele.  
Preparatele tisanoreice furnizează organismului proteine în stare pură. Dieta tisanoreica fiind o dieta chetogenică utilizează acest tip de proteine care se pot găsi şi în stare naturală fără să fiţi nevoiţi să daţi sute de euro pe aceste produse.
Evident gradul de puritate al proteinelor tisanoreica este mult mai elevat, dar la fel de bine puteţi consuma:
-albus de ou, proteine pure,
-carne slabă de viţel, de pui
-iaurt slab % grăsimi,
-lapte degresat
-brînză de vaci degresată( în laptele integral puritatea proteinelor este alterată de prezenţa grăsimilor din această cauză se preferă produsul degresat) .

Pentru cine îşi poate permite o astfel de dietă scumpă..mult succes!
Vă spun doar că produsele în cauză( paste , dulciuri) nu au chiar gustul celor naturale, sunt produse de slăbire , deci modificate, unele, am înţeles de la cei care le-au cumpărat, chiar necomestibile din punct de vedere al gustului.

Data viitoare, promit o schemă de dietă chetogenică şi nişte reţete de dulciuri pe care să le consumaţi în cura de slăbire. Şi unde mai puneţi că  nu vă costă decît preţul ziarului!  

VA REAMINTESC SUNT NUTRITIONISTA, specializata in nutrigenetica. Pentru informatii suplimentare consulta si articolul Food4me sau cum sa slabesti cu nutrigenetica. 

  

IN IMAGINE O MARIE VRANCEANU, 98 DE KG INAINTE DE A SE SPECIALIZA IN NUTRITIE. 


O ALTA MARIE VRANCEANU, 62 DE KG. 
 4 noiembrie 2011 la Catania, conferinta pe tema intolerantelor alimentare si noile modele alimentare. Marie Vranceanu impreuna cu prof. dr Antonio Picarelli si prof.dr. Nicola Canonico, de la Universitatea Sapienza din Roma.


Eurogenetica şi Eurodiet vă propun testul genetic Diet, test de nutrigene în baza căruia se va face dieta personalizată( genetică) .
Testul a fost creat de colegul meu, dr Keith Grimaldi, unul dintre cei mai mari specialişti în nutrigenetică din lume.

Ca o paranteză testul Genomech, propus de Gian Luca Mech, este creat de dr. Grimaldi.

Ce oferim noi în plus? Suport ştiinţific.
Eurogenetica este originalul şi sunt unica reprezentantă în România fiind colaboratoarea directă a dr.lui Grimaldi, la rîndul meu specializată în nutrigenetică.
Noi nu vindem produse, noi vindem ştiinţă. Testul nostru este însoţit de explicaţiile şi suportul meu directe şi de explicaţiile şi suportul colaboratorilor noştri nutriţionişti.
Pe lîngă testul Diet mai propunem testul pentru sport  şi testul Skin Aging.

TESTUL DIET CONCEPUT DE DR KEITH GRIMALDI, PARINTELE NUTRIGENETICII, ANALIZEAZA 26 DE VARIATII GENETICE LEGATE DE METABOLISM PLUS INTOLERANTA LA LACTOZA SI GLUTINE. ESTE UNUL DINTRE CELE MAI COMPLETE SI COMPLEXE TESTE DIET LA UN PRET CU ADEVARAT OPTIM.

TESTUL PENTRU SPORT ESTE DESTINAT SPORTIVILOR DE ELITA SI POATE DETERMINA TIPUL DE ANTRENAMENT POTRIVIT SPORTIVULUI, PREDISPOZITIA ACESTUIA PENTRU ANDURANTA SAU POWER , RECUPERAREA DUPA ANTRENAMENT, COMPOZITIA CORPORALA, VO2 MAXIM SI EVIDENT ASPECTE NUTRITIONALE. 


VA PUTETI ADRESA DR OSEAN VASILE, CABINET IN STRADA DR. ION BOGDAN NR 21 BUCURESTI tel 0766246938

PENTRU TESTUL DIET : LA IASI 

DR ANAMARIA ZLAVOG  Amamed 0746757707

DR MIRELA ALEXA-cabinet medicina de familie- str. Anton Crihan ( fosta Dimbovita) nr 18, bl-D11, reper farmacia Galaxia  TEL: 0746 215108

Asistent medical Gina Simion , Spitalul clinic de urgenta, clinica de diabet 

IN CARTEA MEA DE NUTRITIE "7ANI LA DIETA. AVENTURILE UNEI FEMEI GRASE" EXPLIC PE LARG DIETA GENETICA. 

CARTEA A APARUT LA TRACUS ARTE SI ESTE DISPONIBILA ONLINE SI IN LIBRARII.