DIETA ATKINS ŞI..DIETA DUKAN
LA EDITURA TRACUS ARTE A APARUT CARTEA MEA DE NUTRITIE
7 ANI LA DIETA.AVENTURILE UNEI FEMEI GRASE


PE YOU TUBE CAUTA DIETA GENETICA A LUI MARIE VRANCEANU SI KEITH GRIMALDI 


NOUA FRONTIERA A NUTRITIEI. NEW DIET REVOLUTIONA fost concepută de cardiologul American Atkins fiind una dintre cele mai controversate diete.


Dieta este structurată în 4 faze.

Ce anume se poate mînca ?

Foarte puţini carbohidraţi ( atît în faza iniţială cît şi în faza de întreţinere ) şi cantităţi nelimitate de proteine şi grăsimi.În prima fază se pot consuma doar 20 de gr de carbohidraţi pe zi care provin din legume şi zarzavaturi cu un conţinut foarte sărac de zaharuri cum ar fi salată verde, castraveţi , ridichi ,ceapă .Nu se pot consuma fructe, pîine, fibre. Se pot consuma proteine ca unt şi brînză, dar nu sunt permise laptele şi iaurtul. Grăsimile se pot consuma în cantităţi ilimitate.


Sunt permise toate felurile de peşte şi carne cu condiţia să nu conţină zahăr sau nitraţi ca salamurile. Se poate bea apă , cafea decafeinată, ceai, băuturi răcoritoare light şi ciorbă strecurată.În a doua fază regimul este acelaşi cu deosebirea că se pot consuma între 15 şi 40 de grame de carbohidraţi , cantitatea variind de la o persoană la alta.


În a treia fază puteţi mînca o porţie extra de carbohidraţi sub formă de fructe, iaurt sau pîine.În a patra fază, cea de menţinere se pot consuma pînă la 60 de grame de carbohidraţi .


Exemplu: o zi normală de dieta Atkins începe cumicul dejun format din:


omletă cu bacon

cafea decafeinată sau ceai îndulcite cu îndulcitor sintetic.prînz


consumaţi o porţie de brînză ( 120 gr ) cu salată de sezon şi condimentată cu ulei şi oţetcină


creveţi cu maioneză sau ciorbă şi ca felul doi un grătar de pui sau peşte cu salată mixtă.

După prima fază mîncaţi tot timpul
Dimineaţa:


omletă, un cracker, suc de morcovi, ceai sau cafea decafeinată.prînz


consumaţi salată cu şuncă de Praga sau pui, brînză, ouăcină


optaţi pentru peşte, salată, şi ca desert căpşuni cu smîntînă sau frişcă fără zahăr.
 Mai mult decît asemănătoare este faimoasa DIETĂ DUKAN ultima modă in domeniul dietelor, după cum cred că ştiti, Kate Midleton, proaspăta soţie a prinţului William, se hrăneşte după modelul nutriţionistului Piere Dukan. 
Pe scurt dieta Dukan , numită încă şi dieta Protal este o dietă hiperproteică structurată ca şi dieta Atkins în patru faze. 

În prima fază numită de atac, care durează de la trei la sapte zile maxim se pot consuma doar proteine pure PP. Adică puteţi mînca ouă, carne de viţel, pui, curcan, fructe de mare şi peşte nelimitat, lapte degresat, iaurt slab şi brînză slabă de vacă. Nu puteţi consuma, miel, oaie, porc. 

În a doua fază aceleaşi alimente din prima fază la care adăogaţi zarzavaturi-roşii, castraveţi, ardei, ciuperci, ridichi, salată verde, ceapă, praz. Absolut interzise făinoasele si mazăre, fasole, linte, bob, năut, cartofi, porumb.  

Faza a treia , de consolidare, se consumă alimentele din primele faze la care pot fi adăogate 2 felii de pîine integrală pe zi, o porţie de brînza, una de fructe şi de 2 ori pe săptămînă puteţi consuma ceva care vă place cuprinzînd orice fel de aliment, condiment şi zahăr. Faza trei durează 10 zile pentru fiecare kg pierdut în fazele 1 şi 2.  

Faza a 4 de menţinere durează toată viaţa şi cuprinde:joi zi proteică şi consumul de trei linguri de tăriţe pe zi obligatoriu.